Offshore

Offshore tanácsadási praxisunk célja, hogy elérhetővé és érthetővé tegyük ügyfeleink számára a korábban csupán a nemzetközi nagyvállalatok és komoly magánvagyonnal rendelkező személyek által alkalmazott diszkrét kialakítású vagyonvédelmi struktúrákat, melyek hangsúlyozottan teljesen legális módon teszik lehetővé számukra, hogy a megfelelő formában felhalmozott vagyonuk fokozott perlési és végrehajtási védelem alatt álljon rendelkezésükre. Tanácsainkat Magyarországon bejegyzett ügyvédként nyújtjuk, ennek megfelelően ügyfeleink diszkréciós igényét az ügyvédi titok intézménye biztosítja.

Irodánk a Prospera szerződött partnere és hivatalos magyarországi képviselője. A Prospera nemzetközi tanácsadó cég, mely 1992 óta nyújt ügyfelei részére cégalapítás, cégadminisztráció, könyvelési és trust szolgáltatásokat. A Prospera irodái Észtországban (Tallinn), Máltán (Valletta) és Litvániában (Vilnius) találhatóak.

Offshore cégalapítás, továbbá onshore nemzetközi cégalapítás szolgáltatásokat elsősorban a következő országokban kínálunk: Belize, Dominika, Málta, Észtország és Litvánia. Trust megoldások tekintetében elsősorban a Cook Szigeteket alkalmazzuk.

Különös tekintettel az offshore cégek tekintetében jelenleg módosuló jogszabályi háttérre, a társasági adóról, az általános forgalmi adóról, továbbá a személyi jövedelemadóról szóló törvények, és egyéb jogszabályok komoly, átfogó ismerete, módosításaik nyomon követése szükséges ahhoz, hogy a legális offshore vagyontervezés ne fordulhasson át illegális adóelkerülésbe. Az offshore jellegű nemzetközi cégstruktúra tervezés igen komoly pénzügyi/jogi háttérműveltséget igénylő tevékenység. Ennek megfelelően minden, a terület iránt érdeklődő számára azt javasoljuk, hogy az egyszerű offshore cégügynökségek helyett olyan ügyvéd, vagy – regisztrált – adótanácsadó segítségét vegye igénybe, aki élő személyes nemzetközi kapcsolatrendszerrel, és az offshore cégekre vonatkozó hazai és nemzetközi szabályozási környezet folyamatos nyomon követésével nyújt tanácsokat.

Amennyiben offshore cégalapítás iránt érdeklődik, vagy esetleg Ön már rendelkezik ilyen vállalattal, úgy szívesen ajánljuk figyelmébe összefoglalónkat a területet érintő legfontosabb igazságokról és tévedésekről, melyet ide kattintva olvashat. Bejegyzésünkben röviden és érthetően megpróbáljuk összefoglalni a nemzetközi cégalapítással kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat. Általános jelleggel mindenképpen elmondható, hogy klasszikus offshore céggel gazdasági tevékenységet folytatni egyre kevésbé lehetséges legális módon. Mind az OECD sok évre visszanyúló törekvései, mint az egyes országok belső jogalkotása egyre inkább kiszorítja ezen vállalatokat az aktív üzleti világból. Példaként ajánljuk figyelmébe a Napi Gazdaság ezen cikkét.

Megkeresése esetén szívesen látjuk irodánkban egy személyes bemutatkozó konzultációra annak felmérésére, hogy egy offshore struktúra hogyan járulhat hozzá az Ön érdekeinek biztosításához.

Tájékoztatjuk, hogy az offshore cégalapítás, offshore bankszámlanyitás, és az offshore struktúrákkal kapcsolatosan közzétett hírek és információk nem minősülnek tanácsadásnak, vagy ajánlattételnek. Az offshore szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyvédi tanácsadást megbízási szerződés keretében nyújtjuk, a jelen honlapon közzétett információk célja a szakértő szolgáltatásainkról történő általános tájékoztatás.