Honnan tudhatja a munkavállaló, hogy szabályosan foglalkoztatják-e?

Posted on Posted in Hazai vonatkozású információk

A NAV-hoz évente több ezer bejelentés érkezik többek közt a bejelentés nélküli foglalkoztatással kapcsolatban. Számtalan hátrány érheti azokat, akiket bejelentés nélkül, feketén foglalkoztat a munkaadója; például a táppénzzel, a nyugdíjjal vagy a jövedelemigazolással kapcsolatosan. Sokkal nehezebb érvényesítenie munkaviszonyból származó jogait; nem tud fellépni, ha például kevesebb fizetést kap, mint amennyiben megegyeztek, vagy ha folyamatosan túlórázásra kényszerítik; illetve nehéz elismertetnie ezt az időszakot a nyugdíjjogosultság szempontjából.

A szabályszerű foglalkoztatás a munkavállaló érdeke is

Ezért a munkavállalónak is érdeke, hogy szabályszerűen foglalkoztassák: mielőtt munkába állna, érdemes ellenőriznie leendő munkáltatóját a NAV honlapján, melynek adatbázisában megtalálhatók mindazon munkaadók, akiknél kockázatos a munkavállalás, hiszen bejelentés nélkül foglalkoztatják a dolgozókat. A dolgozó munkába állás előtt ragaszkodjon az írásos munkaszerződéshez, amely tartalmazza legalább az alapbért és a pontos munkakört – ebből egy példányt meg kell kapnia. Az egyszerűsített foglalkoztatású, alkalmi vagy igénymunkásoknál nem kötelező az írásbeli szerződés: a dolgozóknak nyugellátás, munkanélküli ellátás és egészségügyi ellátás (munkahelyi baleset esetében) így is jár – az egészségügyi szolgáltatási járulékot azonban maguknak kell fizetniük.

A dolgozót tájékoztatni kell a bejelentés tényéről

A dolgozónak joga van tudomást szerezni a bejelentés tényéről: az erről szóló igazolást az alkalmazottnak a bejelentést követő napon automatikusan meg kell kapnia. Amennyiben ez nem történik meg, illetve a dolgozónak kétségei vannak afelől, hogy munkáltatója valóban szabályszerűen foglalkoztatja-e, a lakóhelye szerinti adóigazgatóság ügyfélszolgálatán érdeklődhet. Amennyiben azt gyanítja, hogy ez nem így van, az illetékes munkaügyi felügyelőséghez fordulhat.